Erfrecht advocaat nodig in de regio Ede?
Bel vrijblijvend: 0318 - 79 90 54
Home > Testament
testament ede

Testament opstellen in Ede

Testament opstellen

Wilt u zelf bepalen hoe uw erfenis wordt verdeeld als u bent overleden? Dan is het verstandig om een testament op te stellen. Is deze er niet na uw overlijden? Dan bepaalt de wet wat er met uw erfenis gebeurt. Door middel van een testament is het dus mogelijk om af te wijken van de standaard bepalingen.

Waarom een testament?

Er kunnen veel redenen zijn om een testament te laten opmaken. U kunt niet alleen uw persoonlijke wensen laten vastleggen, er zitten in de meeste gevallen ook nog fiscale voordelen aan. Zo kan een goed testament er voor zorgen dat uw erfgenamen besparen op het betalen van erfbelasting. Ook is het verstandig dat, als u kinderen heeft, vast laat leggen wat zij erven en wie er voor ze gaat zorgen als u er niet meer bent.

Bepalingen in het testament

In een testament kunnen veel verschillende bepalingen worden opnemen. Wat u opneemt in het testament is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, maar u kunt denken aan de volgende zaken:

  • Bewind
  • Voogdij
  • Uitsluitingsclausule
  • Executeur
  • Legaat

Wilt u meer over weten over de mogelijkheden bij het opstellen van uw nalatenschap? Neem dan direct contact met ons op. Onze erfrecht specialisten uit Ede vertellen u hier graag meer over en staan graag voor u klaar.

Menu Title