Erfrecht advocaat nodig in de regio Ede?
Bel vrijblijvend: 0318 - 79 90 54
Home > Schenken
schenken ede

Schenken in Ede

Schenken in plaats van erven

Naast het achterlaten van uw nalatenschap bij overlijden, kunt u er ook voor kiezen om ( een deel van) uw bezittingen te schenken bij leven. Dit kunt u bijvoorbeeld doen omdat u uw dierbaren financieel wilt ondersteunen, om een goed doel te steunen of omdat u de toekomstige erfenis wilt verkleinen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? In de regio Ede staan wij graag voor u klaar.

Schenking doen

Als u besluit om te gaan schenken, dient u met een aantal zaken rekening te houden. U moet namelijk rekening houden met het schenkingsrecht. Schenkt u aan uw kinderen? Dan doet u er goed aan om te weten hoeveel u belastingvrij mag schenken. Wilt u een schenking doen aan een goed doel? Dan is het verstandig om te weten aan welke voorwaarden uw schenking moet voldoen om deze af te kunnen trekken van uw inkomstenbelasting.

Wat kunt u schenken?

Naast het schenken van geld, kunt u ook andere zaken schenken. Denk hierbij aan:

  • een auto;
  • een huis;
  • beleggingen.

Zowel de ontvanger als de schenker dienen verder wel rekening te houden met de waarde van de schenking. Hierover dient immers schenkingsbelasting betaald te worden. Wilt u een schenking op papier doen? Dan dient dit geregeld te worden via de notaris.

Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van schenken en wat de opties zijn in uw situatie? Neem dan contact op met uw erfrecht specialist in de regio Ede.

Menu Title