Erfrecht advocaat nodig in de regio Ede?
Bel vrijblijvend: 0318 - 79 90 54
Home > Legaat
legaat ede

Legaat in Ede

Wat is een legaat?

Een legaat is de bepaling in een testament waarbij een duidelijk omschreven goed of een bepaald geldbedrag aan een specifiek persoon (legataris) wordt nagelaten. De legataris hoeft geen erfgenaam te zijn. Via een legaat kunt u dus iemand buiten uw reguliere erfgenamen ook iets nalaten. De ontvanger van het legaat heeft echter niet dezelfde rechten en plichten als een erfgenaam.

Inhoud van een legaat

In een legaat moet een duidelijke beschrijving staan van hetgeen u wilt geven en wie de legataris is. Zo kunt uw zowel goederen, onroerende zaken als geldbedragen opnemen in een legaat. Eventuele schulden hebben wel voorrang op de vordering van de legataris. Hierdoor kan het dus voorkomen dat een legataris minder of zelf niks krijgt, omdat de schulden eerst voldaan moeten worden.

Contact met uw erfrecht specialist uit Ede

U kunt naast specifieke personen ook goede doelen bepaalde goederen of geldbedragen nalaten. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is als het gaat om opstellen van een legaat en legaatbepalingen in de regio Ede? Vraag onze experts dan om advies. Neem hiervoor direct contact met ons op door te bellen met 0318 - 79 90 54 of stuur een bericht via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Menu Title