Erfrecht advocaat nodig in de regio Ede?
Bel vrijblijvend: 0318 - 79 90 54
Home > Erfenis
Erfenis in Ede

Erfenis in Ede

Een erfenis ontvangen

Ontvangt u een erfenis naar aanleiding van een overlijden? Dan heeft u als erfgenaam de optie om deze te aanvaarden, te weigeren of beneficiair te aanvaarden. Vaak wordt er iemand aangewezen die namens alle erfgenamen de erfenis verdeelt, de executeur. Uiteindelijk moet wel iedere erfgenaam instemmen met de verdeling. Wilt u meer weten over deze mogelijkheden rondom een erfenis? Neem dan contact op met onze erfrecht specialisten uit de regio Ede.

De erfenis aanvaarden of verwerpen

Als u hoort dat u erfgenaam bent, kunt u zelf kiezen of u deze erfenis aanvaardt of verwerpt. Een andere optie is het beneficiair aanvaarden, ook wel aanvaarding onder het voorrecht van boedelbeschrijving genoemd. Dit is als het ware een middenweg tussen het aanvaarden en verwerpen van de erfenis: u aanvaardt in principe de erfenis, maar mocht blijken dat er meer schulden zijn dan bezittingen kunt u de erfenis verwerpen. Aan het beneficiair aanvaarden van een erfenis zitten voor- en nadelen, zo moet bijvoorbeeld de gehele nalatenschap beneficiair worden afgehandeld als één erfgenaam kiest voor beneficiaire aanvaarding. Wilt u meer weten over de voor- en nadelen? Wij informeren u graag.

Aan de hand van informatie over de hoeveelheid waardevolle spullen, de hoogte van het vermogen en de eventuele schulden maakt u als erfgenaam zelf de keuze voor het wel of niet aanvaarden van de erfenis. Wilt u hierover graag deskundig advies? In de regio Ede staan onze specialisten voor u klaar. Ook in situaties waarin u en uw familie niet uit de verdeling van de erfenis lijken te komen, kunnen onze advocaten u de juiste ondersteuning bieden. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

Menu Title